Index Vakbarát Hírportál

Momentum: Orbán téved, hergel és uszít

2022. november 18., péntek 10:52

Miután Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádióinterjújában a Mindenki Magyarországa Mozgalom amerikai támogatásáról azt mondta, hogy nemcsak erkölcsileg helytelen, de ezzel a magyar választókat is átverték, a Mindenki Magyarországa Mozgalom követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a mozgalmukat érintő titkosszolgálati jelentést.

Orbán Viktor miniszterelnök november 18-án pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában az orosz–ukrán konfliktusról, a háborús szankciókról és a Mindenki Magyarországa Mozgalom Egyesült Államokból kapott támogatásáról is beszélt. A kormányfő ezzel kapcsolatban azt mondta, nemcsak erkölcsileg helytelen, hogy magyar politikai pártokat külföldről finanszírozzanak, de ezzel a magyar választókat is átverik, mivel szerinte olyan nincs, hogy valaki csak ajándékba kapjon pénzt bárkitől, ezért az a kérdés, mit ígérhetett cserébe az ellenzék.

„Aki a zenészt fizeti, az rendeli a nótát. Honnan rendelték meg a nótát, ki fizetett érte, és mit kell teljesíteni?” – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Végezetül a sportvilágból hozott fel egy példát, hiszen szerinte a baloldal még nem tanulta meg, hogy a támogatók nevét fel kell tüntetni.

Ha egy futballcsapatra ránézek, látom a szponzort a mezükön, a magyar baloldal ezt még nem sajátította el

– tette hozzá a miniszterelnök.

MMM: Hozzák nyilvánosságra a titkosszolgálati jelentéseket!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom a kormányfő rádióinterjújára reagálva azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a titkosszolgálatok által készített, a mozgalmunkat érintő jelentést, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, „csak a Fidesz legújabb lejáratókampányának egy felvonását láthatjuk”.

Mint írják, szervezetünk a magyar történelemben elsőként minden egyes forint támogatással nyilvánosan elszámolt, 42 ezer soros főkönyvük a honlapjukon megtalálható. Szeretnék, ha a magyar kormány is követné példamutatásukat, és nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat, az általa betelepített migránsok teljes névsorát (különös tekintettel a nemzetközi körözés alatt álló bűnözőkre és terroristákra), a Pegasus kémszoftverrel kapcsolatos dokumentumokat, a Paks 2-re vonatkozó szerződéseket, valamint a kínai vasút és a kínai egyetem titkosított iratait is.

Továbbá várjuk a Fidesz, a CÖF és a hozzájuk köthető szervezetek részletes pénzügyi elszámolását – beleértve a Soros Györgytől kapott támogatásaik tételes kimutatását is az elmúlt 33 évre – tették hozzá.

Momentum: Orbán téved

„Ma reggel ismét nyíltan hazudott a miniszterelnök a Kossuth rádióban, amikor azt mondta, sosem szavazta meg az Oroszország elleni, uniós szankciókat. Ezzel szemben az igazság az, hogy Orbán Viktor mind a 8 szankciós csomagot megszavazta” – tájékoztatta szerkesztőségünket a Momentum Mozgalom.

Közleményükben azt írják, a Momentum már napokkal ezelőtt YouTube-kampányba kezdett, mert számukra fontos, hogy a magyarok végre megtudják az igazságot.

Orbán Viktor téved, hergel és uszít, amikor úgy fogalmaz, hogy a szankció lépés a háború felé. Az uniós szankciók Oroszország nyílt agressziójával és háborús bűneivel szembeni lépések

– olvasható a közleményben.

(Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 22022. november 18-án. Fotó:  MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán)

Rovatok