Index Vakbarát Hírportál

Ifjúsági szervezet a tiltakozásokról: Nem hagyjuk abba

2022. november 18., péntek 10:39

Országszerte 46 településről több tízezren csatlakoztak az élőlánchoz, közölte az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom nevű ifjúsági szervezet, mely a reggeli kiállást szervezte. A diákok az élőlánc után tartott sajtótájékoztatón kijelentették: változás nélkül a jövőben is folytatják a tiltakozásokat.

„Ma a diákság történelmet írt, mert a reggeli órákban tanáraikkal karöltve álltak ki országosan az oktatás, így szeretett országunk jövőjéért” – jelentette ki sajtótájékoztatón Mészáros Bence, az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom vezetőségi tagja. Mint ismert, ez az az ifjúsági szervezet, amely a reggeli élőláncot szervezte.

A diákok tájékoztatása szerint az akcióhoz országszerte 46 településről több tízezren csatlakoztak.

„Olyan városokban is volt kiállás, ahol azt korábban nem merték meglépni. Most mégis meg tudott valósulni az összefogás, ez a közös érdemük. […] Az az üzenetünk, hogy elegünk van és változást szeretnénk. Ha nincs változás, nem hagyjuk abba” – hangsúlyozták az Egységes Diákfront – Pala Mozgalom tagjai, akik délután, 17 órai kezdettel minden támogatót várnak Budapest belvárosába egy közös vonulásra, az útvonal a következő: Március 15. tér – Erzsébet híd – Lánchíd utca – Clark Ádám tér.

Pénteken ismét országos sztrájk vette kezdetét a hazai iskolákban, az Indexen percről percre követjük az eseményeket, tudósításunkat ide kattintva érheti el.

(Borítókép: Németh Kata / Index)

Rovatok