Index Vakbarát Hírportál

Budapest négy újabb helyszínére kerültek Bubik

2022. november 19., szombat 11:45

Újabb helyszíneken lehet igénybe venni a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást: a kerékpárokat a VI. kerület négy pontján létrehozott gyűjtőállomásokon is el lehet érni. Már több mint 4 millió alkalommal utaztak az ügyfelek a közbringákkal – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Terézvárosi Önkormányzat együttműködésében, a Mol támogatásával négy újabb gyűjtőállomással bővül a Mol Bubi hálózata. A felhasználók visszajelzései alapján a közbringarendszer új állomásai a VI. kerület 4 pontján,

Az új gyűjtőállomások átadásával egybekötött sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester elmondta, hogy a Mol Bubi igazi sikertörténet és a közbringarendszer mára szerves része lett a fővárosi közlekedésnek. Hozzátette, a klímaválság és az energiaválság is azt bizonyítja, hogy az irány helyes, a szolgáltatást tovább kell fejleszteni.

A Blaha Lujza térre is érkeznek a Bubik

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Mol Bubi egy környezettudatos, egészséges és gyors megoldás a városi közlekedésben. A cégvezető kiemelte, tavaly május óta november közepéig már több mint 4 millió alkalommal ültek a kerékpárokra. Hamarosan a Blaha Lujza téren is lesznek gyűjtőállomások – írja a BKK honlapján.

A terézvárosi polgármester azt emelte ki, hogy egy emberközpontúbb, élhetőbb, tisztább levegőjű város megteremtéséhez ugyanúgy hozzátartozik a zöld környezet védelme, a fásítás, mint a környezetkímélő közlekedés népszerűsítése. Soproni Tamás hozzátette: ahogy nő a biciklit használók száma, úgy bővítik a szükséges tárolóhelyeket, és egyben biztosítják az elektromos rollerek kulturált elhelyezését is Budapest szívében.

Májusban és júniusban a VIII. kerület, majd a XI. kerület 15 új pontján jöttek létre gyűjtőállomások, így a mai átadás után már 177 helyszínen lehet felvenni és leadni a kerékpárokat.

Rovatok