Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik az elektromos autók kedvezménye Debrecenben, de még nincs minden veszve

2022. november 19., szombat 07:31

Az eddig számtalan kedvezménnyel rendelkező zöld rendszámos autók kénytelenek lesznek lemondani engedményeikről, de a következő közgyűlésen újra előveszik a kérdést.

Jövő év január elsejétől – a DV Parking Kft. javaslatára – a díjfizetési övezetbe vonják az Eötvös utcának a Rákóczi utca és Maróthi György utca közötti szakaszát; a Pereces, Ötmalom, Domb és a Monti ezredes utcákat, valamint a Serház utca és a Füredi út felőli zsákparkoló területét – írja a Haon.hu.

A következő év elején emelkednek a parkolódíjak: az I. zónában 540 forintra, a II. zónában 400 forintra, míg a III. zónában 180 forintra változnak az óradíjak. Mindezekkel párhuzamosan a jegyek és bérletek mintegy 15 százalékkal drágulnak.

A parkolási díj emelésén túl a felszíni parkolóautomatákban és a mélygarázsokban, parkolóházakban használatos chipkártya elvesztése, illetve használójánál történő meghibásodása vagy megrongálódása esetén nettó 2500 forintról nettó 5000 forintra emelkedik a csere díja.

A mélygarázsokban és parkolóházakban a parkolókártya elvesztése esetén fizetendő pótdíj 5000 forintra nő. Megszűnik a zöld rendszámmal rendelkező gépjárművek azon kedvezménye, hogy a várakozóhelyeket, valamint az önkormányzati elektromos töltőállomásokat díj megfizetése nélkül használhatják. Ezen 9 töltőállomás a DV Parking hasznosításába kerül, a használati díjait a cég határozza meg majd.

Az ellenzéki javaslatok meggyőzők voltak, az előterjesztést végül azzal fogadták el, hogy a decemberi közgyűlésen ismét a képviselők elé kerül az elektromos autózás kérdése.

Rovatok