Index Vakbarát Hírportál

Rabszolgatartás miatt nyomoznak a Baranya megyei rendőrök

2022. november 19., szombat 16:52

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, ugyanis egy férfi fenyegetéssel bírt rá munkavégzésre egy idősebb, kiszolgáltatott helyzetben lévő másik férfit a pellérdi szőlőhegyen.

Szombaton kora délután a pellérdi szőlőhegyen lévő otthonában a rendőrség elfogta azt a 44 éves férfit, aki a gyanú szerint egy kiszolgáltatott helyzetben lévő 54 éves férfit fenyegetéssel munkavégzésre kényszerített.

A nyomozók megállapították azt is, hogy a 44 éves férfi 2020 nyarán lakhatás céljából fogadta be az idősebb férfit, majd különböző kerti munkákat, illetve ház körüli feladatokat végeztetett vele, valamint a szabad mozgásában is akadályozta, ellenőrizte.

A 44 éves férfit elfogását követően előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként. A rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – olvasható a rendőrség oldalán.

Rovatok