Index Vakbarát Hírportál

Libegő épülhet a Mecseken

2022. november 19., szombat 06:05

A pécsieknek lehetősége van arra, hogy elmondják véleményüket a Mecsek egyes területeinek jövőbeni fejlesztéseiről.

Pécs városvezetése 20 milliárd forintot költene a Mecsek egyes területeinek fejlesztésére és arra kérik a városban élőket, hogy mondják el, mit akarnak látni 20-30 év múlva. Többek között arra kíváncsiak, hogy legyen-e mecseki libegő, hosszabb mecseki kisvasút, mi legyen a régi vidámparkkal, és hogy hol alakítsanak ki a Mecseken parkolókat – adta hírül a Pécs Aktuál.

A helyieknek most lehetősége van arra, hogy egy kérdőívet kitöltve elmondják véleményüket a Mecsekoldal fejlesztési irányairól. Ennek kitöltése körülbelül 15 percet vesz igénybe, eddig kétezren éltek a lehetőséggel.

Van egy elképzelés, amit meg akarunk osztani a pécsiekkel, és azt szeretnék, ha megerősítenék, hogy jól sáfárkodunk-e a város természeti értékeivel. Ez a párbeszéd idejekorán van most, hiszen még nem érkezett meg a pénz a fejlesztésekre Brüsszelből. Egy biztos, a város vezetése kíváncsi a pécsiek véleményére

– nyilatkozta korábban Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Az oldalon térképen, fotóval is bemutatják azokat az akcióterületeket, amiket fejlesztenének a Mecseken. A kérdőívet november 27-ig lehet kitölteni.

Rovatok