Index Vakbarát Hírportál

Lopás és rongálás gyanújával tartóztattak le két férfit Budapesten

2022. november 20., vasárnap 09:31

A budapesti rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint feltörtek egy autót, egy benzinkutat és egy éttermet.

Két maszkot viselő férfiról érkezett bejelentés 2022. november 13-án éjjel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, akik egy IV. kerületi étterembe törtek be. A rendőrök kiérkezésekor a feltételezett elkövetők menekülni kezdtek, azonban egyikőjük nem járt sikerrel; a járőrök sarokba szorították – közölte a rendőrség.

A 23 éves T. Andrást az újpesti rendőrök a IV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Három nappal később társa, a 23 éves L. Zoltán is csatlakozott a gyanúsítotthoz. Miután a férfival szemben a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki, személyesen jelent meg a kerületi rendőrkapitányságon.

A két férfiről kiderült, hogy az étterem ajtajának feltörését megelőzően egy autót is megrongáltak a IV. kerületben, amelyből egy hátizsákot, valamint különböző használati eszközöket – kerékpárteleszkóp, gyermekülés, keverőgép – loptak el. Az éjjel ekkor még nem ért véget; egy XIII. kerületi benzinkút ajtaját is felfeszítették, majd a boltból édességet loptak.

A két férfit az újpesti nyomozók lopás bűntett kísérlete, kétrendbeli lopás vétsége, valamint rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. T. András letartóztatását rendelte el a bíróság, társa ügyében pedig házi őrizetet nyomkövető eszközzel.

Rovatok