Index Vakbarát Hírportál

Az LMP felméri a Liszt Ferenc repülőtér által okozott problémákat

2022. november 20., vasárnap 15:16

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér okozta problémákat kívánja felmérni egy kérdőívvel az LMP. A párt szerint a főváros szinte minden területéről folyamatosan érkeznek panaszok az elviselhetetlen zaj miatt.

Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a reptérhez közeli XVII. és XVIII. kerületben gyakori, hogy a repülők miatt károk keletkeznek az épületekben, és akár közvetlen életveszélyt is jelenthetnek az általuk lesodort cserepek. A reptértől kicsit távolabb, Zuglóban és Kőbányán is zajhatásokra, rezgésekre panaszkodnak.

Az országgyűlési képviselő kiemelte: az érintett területeken iskolák és óvodák is vannak.

Még a repülőtértől messzebb lévő kerületekből, Újbudáról, Csepelről, Budafokról, Újpestről és Óbudáról is érkeznek panaszok Bakos Bernadett szerint, aki hozzátette, hogy a reptér üzemeltetője és a kormány sem foglalkozik ezekkel a panaszokkal.

A párt által indított kérdőív célja, hogy felmérje a reptér okozta problémákat, ezzel elvégzik azt a feladatot, amelyet az illetékes minisztériumok és a reptér üzemeltetői nem tettek meg

– közölte Bakos Bernadett az MTI beszámolója szerint.

Rovatok