Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas rajtaütésben csapott le több emberre negyven rendőr és terrorelhárító

2022. november 21., hétfő 14:07

Öt helyszínen rajtaütöttek a rendőrök és a Terrorelhárító Központ egységei a kábítószer-kereskedőkön Abonyban és Jászkarajenőn. Öt embert fogtak el a negyvenfős, kutyás akcióban, amelyről megosztottak több felvételt.

November 16-án éjjel negyven rendőr, két kutya és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vettek részt egy akcióban, amelyben kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedőket kaptak el. Abonyban négy, Jászkarajenőn egy emberért mentek, és mivel számítottak aktív, esetleg felfegyverkezett ellenállásra, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei hajtották végre.

Az abonyi család tagjai helyben és a környéken kereskedtek – írja a rendőrség. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa (J. Anna), fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10–400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2500-3000 forintért.

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 millió forint értékű autó parkolt, és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

Kábítószer-kereső kutyával kutatták át a család otthonát, ahol a tévé alatti szekrénybe bújva hét zacskót szagolt ki, ahogy a bűnjelek közé került 175 gramm arany ékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok és több mint hatszáz gramm kábítószergyanús anyag, továbbá a lakás különböző részeiből – ágyneműtartóból, éjjeli szekrényből, polcról, vállfára akasztott táskából, köntös zsebéből – közel nyolcmillió forint.

F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tett, fiaik megtagadták a vallomástételt.

Két ügyet egyesítettek a ceglédi rendőrök

A két eljárás érintettjei egymással is üzleteltek, ezért terjedt ki a hajnali akció Jászkarajenőre, ahonnan azt a 46 éves K. Józsefet állították elő, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját tízezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel. Lakásán mérleget, 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le, a férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő. A rendőrök begyűjtötték azt a három kisgépet is, amelynek eredetét gyanúsnak ítélték meg.

K. József először tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, később együttműködőbbnek bizonyult.

Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Rovatok