Index Vakbarát Hírportál

Razzia Budapesten: többeket elfogtak és előállítottak

2022. november 21., hétfő 09:17

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott Budapest belvárosában. A fővárosi rendőrök összesen 187 személyt igazoltattak, 87 járművet ellenőriztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei pénteken a társhatóságokkal közösen razziáztak a főváros V., VI. és a VII. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők kiszűrésére is.

A fővárosi rendőrök összesen 187 személyt igazoltattak és 87 járművet ellenőriztek.

A razzia során a társszervek egy belvárosi szórakozóhely működését is ellenőrizték, ami során a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvédelmi előírásokkal kapcsolatos szabálytalanságot tárt fel.

Az akció keretein belül kisebb közlekedési szabálysértések miatt is intézkedtek a rendőrök. Záróvonal átlépése, lejárt hatósági engedély és buszsáv jogosulatlan használata miatt nyolc esetben szabtak ki helyszíni bírságot. Egy embert közigazgatási bírsággal sújtottak, mert nem használta a biztonsági övet, valamint egy autóst feljelentettek, mert forgalomból kivont járművel közlekedett.

Rovatok