Index Vakbarát Hírportál

A menetszél sodorhatta el a vasúti felüljáróban talált fiatalokat

2022. november 22., kedd 06:13

Két holttestet találtak hétfő reggel Budapesten, a Kerepesi úti felüljárónál, az elsődleges adatok szerint egy elhaladó vonat sodorhatta el őket. Az eset pontos körülményeit még vizsgálják, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A menetszél sodorhatta el azt a két huszonévest Budapesten, akikre holtan találtak hétfőn reggel a Kerepesi úti felüljárónál. A 22 éves nő és a 23 éves férfi holttestét egy mozdonyvezető vette észre, az elsődleges adatok szerint túl közel mehettek egy elhaladó vonathoz – számolt be az RTL Híradó.

A nagyobb sebességgel közlekedő vonatok esetében keletkező légáramlat a túl közel tartózkodó emberre tud úgy hatni, hogy elsodorja, kibillenti az egyensúlyából, és ez akár tragédiához is vezethet. Ez az úgynevezett elsodrási határ, amit jelölünk is a peronokon

– mondta Biber Anett, a MÁV-csoport szóvivője.

Mindkét áldozat budapesti volt, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy miért tartózkodhattak a felüljárón a sínek közelében. A helyszínen egy borosüveget is találtak, a rendőrök még vizsgálják, hogy a fiatalok ittak-e a baleset előtt.

Még azt sem tudni, hogy melyik vonat okozhatta a balesetet, az RTL úgy tudja, a Mávnál egyelőre nem találtak olyan szerelvényt, amelyen erre utaló jelek lennének.

Rovatok