Index Vakbarát Hírportál

Bottal verte a védőnőt, mert az jelentette a gyámügynek, hogy nem gondozza a gyermekét

2022. november 23., szerda 06:03

Körözi a rendőrség azt a férfit, aki bottal akart fejbe verni a nyílt utcán egy védőnőt tavaly szeptemberben Balmazújvárosban. Azért támadt a védőnőre, mert feljelentette a gyámügynél, hogy a férfi és élettársa nem gondoskodik megfelelően a kisbabájukról. Ezután a gyermek nevelőszülőkhöz került.

Azért bántotta, mert a nő jelentette a gyámügynek, hogy élettársával rosszul gondoskodnak a gyermekükről. A védőnő a kezével hárította az ütést, könnyebb sérülést szenvedett, de az ügyészség szerint súlyosabban is megsérülhetett volna. A vádlott nem jelent meg a tárgyalásán, ezért körözést adtak ki ellene.

Nagy Istvánt sokadszorra nem jelent meg a bíróságon, miközben azzal vádolják, hogy tavaly Balmazújvárosban, a nyílt utcán bottal támadt rá egy védőnőre.

A védőnő meglátogatta az egyik helyi lakos gyermekét közvetlenül az incidens előtt. Mint mondta, már kikísérték az utcára, amikor a vádlott rárontott az egyik szomszéd házból. Egy bottal a kezében futott feléjük. A férfi a kapu előtt akarta fejbe verni a védőnőt, aki a kezével védte magát. 

A védőnő beszámolt az RTL Híradónak az esetről, melynek végén a támadó nem állt a lábán.

Itt a fánál összeesett, elesett. És fájt neki, párom átadta neki a kisfiamat, és odaállt Pisti elé, hogy megvédje, majd utána én felállítottam, bekísértem, leültettük egy székre, és vizes ruhát raktunk a kezére.

Mentőt hívtak hozzá, de jöttek a rendőrök is. Az utcában sokan látták, mi történt, van, aki szerint seprűnyéllel bántották a védőnőt. Azért volt mérges a nőre, mert jelentette a gyámügynél, hogy élettársával nem gondozzák megfelelően két hónapos csecsemőjüket. Emiatt a gyermek nevelőszülőkhöz került.

A védőnő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletével vádolja Nagy Istvánt. Ha megtalálják, valószínűleg nem maradhat szabadlábon.

Rovatok