Index Vakbarát Hírportál

Csalással vádolják Pécs polgármesterét

2022. november 23., szerda 17:36

Pécs polgármestere, Péterffy Attila kommentháborúba keveredett Facebookon a város játszótereinek felújításáról.

„Polgármester úr, önnek annyi köze van a kertvárosi nagy játszótérhez (is, mint minden más fejlesztéshez is), hogy egy hazugságokkal és csalással megnyert polgármester-választás után átvágta a szalagot. Még szerencse, hogy az internet nem felejt” – írta Péterffy Attila egyik posztja alá az egyik önkormányzati képviselő. 

Berényi Zoltán az Összefogás Pécsért Egyesület tagja, aki vélhetőleg nehezen viselte, hogy a pécsi polgármester olyasmivel dicsekszik, amihez nem sok köze van. Az egyik említett cikk szerint ugyanis a beruházás Csizi Péter egykori fideszes országgyűlési képviselő nevéhez fűződik – írja a Pécs Aktuál

Pécs polgármestere azonban beleállt a kommentháborúba, és megkérdezte a férfit, hogy mire alapozva teszi az állításait. Az ügy érdekessége, hogy Berényi Zoltán eredeti kommentjének szövege Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő oldalán is felbukkant egy nappal azelőtt. 

Ugye nem most hallja ezt először, közgyűlésen erről már volt szó többször, de Önök minden kifogásunkat, felvetésünket (pl. képviselői és cégvezetői fizetésemelések, új tanácsnokok, biztosok, megbízottak díjazása, létrehozása stb.) lesöpörték, meg se hallgatták, sajnos azóta sem

– részletezte a képviselő a kommentben. A baloldali jelölt, Péterffy Attila három éve áll Pécs városának élén. Közösségi oldalán sikerként a játszóterek felújítását is kiemelte, mondván, hogy „2019 októbere óta felújítottak és építettek 24 darab játszóteret, így összesen 130-cal több játékelemet használhatnak a pécsi gyerekek”.

A Facebookon közétett fotóján azonban Péterffy Attila nem azon a játszótéren látható, mint amiről a bejegyzésében írt. A Magasház helyén álló játszóteret 2020 márciusában adták át. 

(Borítókép: Péterffy Attila 2015. március 4-én. Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Rovatok