Index Vakbarát Hírportál

Hivatalosan is megszűnt Vitézy Dávid államtitkári megbízatása

2022. november 23., szerda 06:00 | aznap frissítve

November 21-i hatállyal távozott Vitézy Dávid, Nagy Bálint lehet az utódja.

„A miniszterelnök javaslatára megállapítom, hogy Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárának e megbízatása – lemondására tekintettel – 2022. november 21-i hatállyal megszűnt” – derül ki a Novák Katalin által jegyzett határozatból.

Nagy Bálint lehet Vitézy Dávid utódja

Vitézy Dávid lemondását november 14-én, hétfőn a korábban Vitézy Dávidhoz köthető Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) jelentette be, amely azt írta: Palkovics lemondásával a közlekedéspolitika Lázár János minisztériumához kerül át. „A helyzet miatt ma 13 órakor Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár összehívta a minisztérium vezető munkatársait, bejelentette lemondását, majd távozott. Ideiglenesen Kállai Éva helyettes államtitkár viszi az ügyeket, 48 óra van az átadás-átvételre” – írták közleményükben, majd néhány órával később Vitézy Dávid is Facebook-bejegyzést tett közzé.

Ebben azt írta: Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladatai is véget érnek. A közlekedési szakterület felügyelete az új kormányzati feladatmegosztás szerint Lázár János minisztériumához kerül át. A posztban megköszönte Palkovics László és a kormány felkérését, majd hozzáfűzte: úgy hiszi, az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudtak a helyes irányba egyet előrelépni. 

A Telex megerősített kormányzati forrásokra hivatkozva kedden azt írta: Nagy Bálint országgyűlési képviselő, az áprilisi választásokig Keszthely polgármestere lesz Vitézy Dávid utódja; Lázár János minisztériumában ezután Nagy Bálint feladata lesz a közlekedési szakterület felügyelete.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok