Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes módon tűnt el Linda, a bársonyosi kecske

2022. november 24., csütörtök 10:31

Eltűnt Linda, a bársonyosi kecske. Az állatnak november 11-én veszett nyoma. Már a polgárőrség is kereste, sajnos egyelőre nem jártak sikerrel.

Több mint egy hete, rejtélyes körülmények között veszett nyoma Lindának, a bársonyosi kecskének. Az állatot a polgárőrség is kereste, azonban tartózkodási helye továbbra is ismeretlen. 

Gazdája, Vaderna Annamária a Komárom-Esztergom Megyei Hírportálnak elmondta, hogy a kedvenc kecskéje gyanús körülmények között a házuk elől tűnt el a Bársonyos-Öreghegyről november 11-én. Kerítésük nem volt megrongálva, Linda pedig olyan szelíd, hogy egyedül nem szökhetett ki – húzta alá Annamária.

Több mint egy hete veszett nyoma a házi kedvencemnek. Azt nem gondolom, hogy elpusztult volna, sokkal inkább hiszem azt, hogy valaki befogadta, és tetszik neki, hogy a tejért már nem kell boltba mennie. A családom már három generáció óta önfenntartó. A kecsketej egyébként nagyon drága és különösen egészséges, mi is ezt fogyasztjuk

– fogalmazott a hírportálnak Annamária.

Lindát utoljára a Bársonyos és Bakonyszombathely közötti útszakaszon látták. Szabó Zoltán, a bársonyosi polgárőrség elnökének elmondása szerint az állatot összesen négy ember kereste – mindhiába. Gazdája a megtalálónak nyomravezetői díjat ajánl. 

A kecske az eltűnése napján a többi kecskével és a lovakkal együtt az udvarban tartózkodott. Ismertetőjegyei közé tartozik, hogy szürke színű, nincs szarva, és rengeteg tejet ad.

Rovatok