Index Vakbarát Hírportál

Változik a forgalmi rend a Clark Ádám téren

2022. november 24., csütörtök 16:02

Átépítik a körforgalmat, emiatt módosított útvonalon közlekedik majd több busz is Budapesten, a Clark Ádám téren. A lezárás a tervek szerint szombaton 0 órától érvényes.

A hétvégén ideiglenesen lezárják a fővárosi Clark Ádám teret a körforgalom átépítése miatt, emiatt módosított útvonalon közlekednek majd az ott közlekedő buszok – közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tájékoztatás szerint a lezárás várhatóan szombaton 0 órától hétfő hajnali fél 5-ig tart majd.

Ezalatt a Clark Ádám tér teljesen le lesz zárva az átmenő forgalom elől, az Alagút felől csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, a Lánchíd utca és a Fő utca térhez csatlakozó útszakaszai zsákutcák lesznek – tették hozzá.

A lezárás miatt több autóbusz útvonala is módosul. A 16-os buszra például a Clark Ádám téren a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet fel- és leszállni. A 105-ös busz a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körúton közlekedik, az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös busz pedig az Attila úton jár.

Az éjszakai járatok közül a 916-os és a 990-es péntekről szombatra virradó éjszakától hétfő hajnalig közlekedik megváltozott útvonalon.

A 916-os busz az Uránia felé a Krisztina körúton, a Széll Kálmán tér felé pedig az Attila úton közlekedik. A 990-es busz Rákoskert felé a Halász utca és a Döbrentei tér között a budai alsó rakparton jár, a Normafa felé közlekedő 990-es busz pedig az Attila úton éri el a Széll Kálmán teret, és onnan Batthyány téri betéréssel közlekedik tovább.

Rovatok