Index Vakbarát Hírportál

Jakab Péter: Bombás plakátokra telik, idősekre nem?

2022. november 25., péntek 12:53

A közösségi médiában írta le a véleményét a kormány nyugdíjemeléséről Jakab Péter országgyűlési képviselő. A politikus szerint Miskolc önkormányzata a rezsicsökkentés eltörlése miatt nem tudja tovább támogatni az időseket, azonban a juttatás nem fedezi az élelmiszerinflációt.

Jakab Péter országgyűlési képviselő Facebook-posztban mondta el, mi a véleménye a kormány 14 százalékos nyugdíjemeléséről. A politikus szerint bajban vannak a nyugdíjasok, hisz a juttatás korántsem fedezi a 40 százalékos élelmiszer-inflációt. 

Mint írta, Miskolcon az önkormányzat évi egyszeri, pénzbeli juttatással segítette eddig az időseket, azonban a rezsicsökkentés eltörlése miatt nem tudják tovább finanszírozni. Hozzátette: „közben viszont szerte a városban feltűnnek a kormány bugyuta bombás plakátjai.”

Adódik a kérdés, mi a fontosabb a Fidesznek: a nyugdíjas, vagy a plakát?

– tette fel a kérdést a politikus, aki állítása szerint megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy jut-e pénz a miskolci nyugdíjasokat támogató Salkaházi Programra, aki azonban nem tudott válaszolni, ezért Tállai András Fideszes képviselőt bízta meg a feladattal.

Hazudozásból, nagyotmondásból meg óriásplakátokból ugyanis még egyetlen nyugdíjas se vett kenyeret. De értjük, bombás plakátra jut pénz, nyugdíjasokra nem. Remélem, ezt nem felejtik el Önöknek meghálálni az idősek, ha eljön az idő

– emelte ki a poszt végén Jakab Péter.

Rovatok