Index Vakbarát Hírportál

Három lakástűz végződött tragédiával tizenkét óra alatt

2022. november 25., péntek 08:25

Tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával: csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon haltak meg emberek lakástűz miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

Két ember meghalt, miután kigyulladt egy családi ház péntek hajnalban a Nógrád megyei Patakon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy száz négyzetméteres, kétszintes ház egyik földszinti, húsz négyzetméteres szobája égett teljes terjedelmében. A lángokat negyven perc alatt sikerült megfékezni.

Hozzátették: a házban hárman éltek, egyikük füstmérgezést szenvedett, két másik ember meghalt, holttestüket a tűzoltók találták meg a szoba oltása közben. A tűzoltók két gázpalackot vittek ki a házból, megelőzve, hogy felrobbanjanak. A közlemény szerint a füsttel telítődött épületben két macska is elpusztult. A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a tűzvizsgálat fogja feltárni.

Nyírteleken is tragédia történt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője még csütörtök este közölte, hogy meghalt egy ember egy kigyulladt nyírteleki családi házban.

Mukics Dániel közleményében azt írta: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város külterületén egy nyolcvan négyzetméteres épület konyhája égett teljes terjedelmében.

A ház egyik lakója meghalt, holttestét a tűzoltók oltás közben találták meg az épületben, a másik lakó füstmérgezést szenvedett.

Felhívták a figyelmet, hogy tizenkét óra leforgása alatt három lakástűz végződött tragédiával: csütörtök délután Kisdombegyházon, este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon haltak meg emberek lakástűz miatt. Jelezték azt is, hogy a hasonló esetekben életet menthet egy füstérzékelő, amely a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

Rovatok