Index Vakbarát Hírportál

Késelésbe és verekedésbe torkollt a horgásztavi mulatozás

2022. november 25., péntek 21:30

A Miskolci Járásbíróság letartóztatta azt a férfit, akit életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítottak meg egy horgászverseny utáni késes támadás miatt.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint versenyt, majd zenés mulatságot tartottak júniusban egy borsodi település horgásztaván. A résztvevők italoztak és főztek, majd a rendezvény végén a társaság nagy része hazament.

Az esti órákban már csak a sértett és hozzátartozói, valamint a gyanúsított tartózkodott a helyszínen a szülei társaságában.

Este kilenc körül a sértett be akarta zárni a horgásztavat, ezért szóltak a még horgászó férfinak, hogy hagyja el a helyszínt. A gyanúsított ezt nehezményezte, veszekedni kezdett a saját szüleivel is, majd ököllel ütlegelni kezdte a horgásztavat zárni akaró személy sógorát, aki ugyancsak rászólt.

Ekkor a sértett odaszaladt a gyanúsított apjához, és megkérte, hogy szóljon rá a fiára, majd a verekedők felé fordult. Az édesapa ekkor egy késsel kétszer is hátba szúrta a neki hátat fordító férfit, majd megrugdosta a fiával együtt, illetve a gyanúsított további szúrásokat is eszközölt. A bántalmazás hatására a férfi elvesztette az eszméletét. A mentőket és rendőröket a gyanúsított édesapja riasztotta este tíz körül.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró elrendelte a támadó letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett – írja a 24.hu.

Rovatok