Index Vakbarát Hírportál

Jogosulatlanul használta a villogót, balesetet okozott

2022. november 27., vasárnap 06:30

Három személyautó ütközött Budapest VI. kerületében, a Teréz körút és Podmaniczky utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egyik sofőr sem sérült meg.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szombat este három személyautó ütközött össze Budapest VI. kerületében, a Teréz körút és Podmaniczky utca kereszteződésében. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

A BalesetInfo úgy tudja, hogy egy Skoda Superb, egy Nissan Leaf taxi és egy Honda Civic ütközött össze. Helyszíni információk szerint a Skoda megkülönböztető jelzést használva haladt a Teréz körúton. A Podmaniczky utcához érve a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy Bajcsy-Zsilinszky út felől érkező Nissan Leaf taxival.

Az ütközést követően a Nissan tovább haladt, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a gépkocsi vezetőjének volt annyi lélekjelenléte, hogy elrántotta a kormányt, így nem egy villanyoszlopnak, hanem a szemből szintén zöld jelzésen érkező Honda Civic gépkocsinak ütközött.

A balesetben egyik sofőr sem sérült meg. A BalesetInfo szerint a Honda utasa az oldalát fájlalta, ő a mentőket nem várta meg, hanem a legközelebbi kórház felé vette az irányt. A portál szerint a Skodának nem volt jogosultsága megkülönböztető jelzést használnia.

Rovatok