Index Vakbarát Hírportál

Gulyás Gergely: Akik templomot építenek, azok országot építenek

2022. november 27., vasárnap 13:53

Azok az emberek, akik templomot, gyülekezetet, ezzel együtt értékteremtő közösséget építenek, az országot gyarapítják – jelentette ki Gulyás Gergely vasárnap Zalaegerszegen, a felújított református templomban tartott istentiszteletet követően.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI tudósítása szerint a kormányzati és önkormányzati segítséggel 60 millió forintból felújított, 80 éve épült templom ünnepi eseményén azt mondta: így épült fel egykor Európa és a magyar államiság. Így éltünk túl katasztrófákat, amelyekben Isten segítsége nélkül el kellett volna pusztulnunk, és olyan „izmusokat és ideológiákat, amelyeket a földi hatalom a hit helyett igyekezett hirdetni”.

A miniszter úgy fogalmazott: akik ma „a maguk üzleti és nagyhatalmi érdekei szerint” a saját képükre akarják formálni az emberek gondolkodását, azoknak útjukban áll minden más közösség. Különösen igaz ez a keresztény hagyományokat őrző közösségekre.

Gulyás Gergely úgy vélekedett, hogy Zalaegerszegen egy élő, saját közösségének házát felújítani képes református gyülekezet van, amely ennyi esztendő után is meg tudja tölteni a templomot, a saját gyökereit és hagyományait képes ápolni és továbbadni a következő nemzedékeknek.

Rovatok