Index Vakbarát Hírportál

Marad a köd, több megyére is kiadták a figyelmeztetést

2022. november 27., vasárnap 06:24

Vasárnap párás, ködös idő várható, napközben 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós sűrű köd miatt több megyében is. Gyenge hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon fordulhat elő.

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat.

Hosszabb napos időszakokra elsősorban a nyugati és az északnyugati tájakon van nagyobb esély. Nem lesz jelentős a légmozgás. A hójelentés szerint gyenge hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon fordulhat elő – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 2 és plusz 4, kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós sűrű köd miatt

Ezeken a területeken pár száz méteres látótávolság várható. Vasárnap napközben a látási viszonyok lassú javulása valószínű.

Nem lesz front felettünk

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. 

A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok