Index Vakbarát Hírportál

Több megyére is kiadták a figyelmeztetést

2022. november 28., hétfő 06:27

Hétfőn párás, ködös idő várható, napsütésre csak a Dunától keletre lehet számítani. Napközben 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Számottevő csapadék sem hétfő, sem kedd napközben nem valószínű, csupán hétfőn fordulhat elő néhol átmenetileg szitálás, esetleg gyenge eső.

Hétfőn sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő, rövidebb-hosszabb napos időszakokra a Dunától keletre eső tájakon van kilátás. Helyenként előfordulhat szitálás, esetleg gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet.

Hajnalban mínusz 4 és plusz 4, kora délután 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint három megyére – Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok – kiadták a figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt.

Számottevő csapadék sem hétfőn, sem kedden napközben nem valószínű, csupán hétfőn fordulhat elő néhol átmenetileg szitálás, esetleg gyenge eső. Hószállingózás legfeljebb a hegycsúcsokon lesz – írja az Időkép.

Ez várható november utolsó napjain

Reggelente már többfelé mérhetünk kevéssel fagypont alatti értékeket, de kedd hajnalra a kevésbé felhős tájakon többfelé csökkenhet mínusz 5 fok köré a hőmérséklet. Délutánonként általában 2 és 8 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szerda reggelre már kevesebb helyen képződhet pára, köd. A nap első felében északkeleten még előbújhat a nap a felhők közül, de délutánra mindenhol beborul az ég. Viszont szitálás, gyenge eső csak elszórtan fordulhat elő, sokfelé száraz maradhat az idő. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Reggel ismét többfelé fagyhat, kora délután pedig 3-8 fok valószínű.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Komka Péter/MTI)

Rovatok