Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán: A valóság a mi oldalunkon áll

2022. november 28., hétfő 08:58

A nemzeti konzultációról, az Európai Bizottsággal való tárgyalásról és a szankciókról is beszélt nemrég egy interjúban Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

A nemzeti konzultáció mindenkinek lehetővé teszi, hogy elmondja a véleményét – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az államtitkár a hétfői lapszámban megjelent interjúban az energiaszankciókról, valamint az ellenzék kampányfinanszírozásáról is beszélt. Előbbivel kapcsolatban kijelentette, hogy Nyugat-Európában nem értik a nemzeti konzultációk rendszerét, ugyanis, mint Kovács Zoltán fogalmazott:

Ott leszoktak arról, hogy a választási ciklusok közben meghallgassák a polgárokat, és kevésbé fontos a véleményük.

Kovács Zoltán megjegyezte, hogy ezzel szemben a polgári kormány számára nyilvánvaló, hogy ha nemzeti érdeken alapuló politikát akar folytatni, akkor nem elég négyévente, a választásokkor visszacsatolás az emberektől, hanem folyamatosan ki kell kérni a véleményüket,

KÜLÖNÖSEN, AMIKOR OLYAN SORSFORDÍTÓ KÉRDÉSEKRŐL VAN SZÓ, AMELYEK ALAPVETŐEN BEFOLYÁSOLJÁK AZ ORSZÁG JÖVŐJÉT.

Az államtitkár felidézte, hogy a kormány korábban a migráció és a családpolitika kérdésében is tartott konzultációt. Hozzátette: most a háború, valamint a háborús szankciók által okozott gazdasági problémák elegendő okot adnak arra, hogy ne pusztán a közvetlen hatásokról kérdezzék meg a magyarokat, hanem arról is, hogy mit gondolnak ezeknek a közép- és hosszú távú hatásairól.

Kovács Zoltán szerint a konzultáció lényege, hogy mindenkinek lehetővé teszi a véleménye kinyilvánítását. Közlése szerint már csaknem hétszázezren töltötték ki a kérdőívet, amire online is van lehetőség.

Hozzátette, hogy az országjárás rendezvényein sokan vesznek részt. A magyar emberek értik, hogy a szankciók sem Magyarországnak, sem az Európai Uniónak nem előnyösek.

Az elmúlt tizenkét év fontos tapasztalata: a konzultációk sokat segítettek abban, hogy a nemzeti elkötelezettségű politika egyúttal pragmatikus is legyen. Mindig azt szoktuk mondani, hogy a valóság a mi oldalunkon áll

– jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Visszatérés a józan észhez 

Kovács Zoltán úgy látja, az Európai Parlament „rendkívül radikális, ideológiailag vezérelt”, az Európai Bizottság pedig politikai bizottsággá változott az önbevallása alapján.

„Szégyen, amit a múlt héten is művelt a magyar baloldal az Európai Parlamentben. Gyurcsányék hathatós közreműködésével elfogadtak egy határozatot, hogy Magyarország semmiképp ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, annak ellenére sem, hogy minden vállalást teljesítettünk” – tette hozzá.

Kovács Zoltán elmondta, hogy szerinte az európai uniós intézményeknek vissza kell térniük a józan ész politikájához.

(Borítókép: Papajcsik Péter/Index)

Rovatok