Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a mínuszok, de a hóra még várni kell

2022. november 29., kedd 05:49

Kedden borongós idő várható, napközben 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós sűrű köd miatt több megyében is. Jelentős mennyiségű csapadék, így havazás sem jön a következő pár napban.

Kedden északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap, máshol több felhő lehet az égen, a Dunántúlon tartósan borongós tájakkal is találkozhatunk. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban, reggel néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat a ködösebb tájakon. A keleti-délkeleti szelet főként a Dunántúlon és a főváros térségében kísérhetik élénk lökések.

Hajnalban mínusz 6 és plusz 2, napközben pedig 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Időkép azt írja, jelentős mennyiségű csapadék, így havazás sem jön a következő pár napban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki tartós sűrű köd miatt

Ezeken a területeken pár száz méteres látótávolság várható. Kedden napközben várhatóan mindenütt jelentősen javulnak a látási viszonyok.

Nem lesz felettünk front

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint kedden időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak, lehangoltabbak lehetünk, valamint alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, migrén, vérnyomás-problémák és keringési panaszok is jelentkezhetnek. A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép:  Róka László / MTI)

Rovatok