Index Vakbarát Hírportál

Megjött a kedvünk az utazáshoz

2022. november 29., kedd 09:35

Kezd visszatérni az utazási kedv a pandémia kezdete óta.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács új, globális fogyasztói felméréséből kiderül, hogy a nemzetközi utazási kedv a világjárvány kezdete óta a legmagasabb szinten van. Az utazók több mint negyede tervez a jövőben három vagy több nemzetközi utazást, a legtöbbet az ausztrálok készülnek költeni – írja a turizmus.com.

Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) hétfőn nyitotta meg 22. globális csúcstalálkozóját Rijádban. A találkozón bemutattak egy új, globális fogyasztói felmérést is a nemzetközi utazások fellendüléséről.

Világot látni jó

A 25 ország több mint 26 ezer utazójának körében elvégzett felmérés szerint a megkérdezettek 63 százaléka szeretne utazni egy éven belül. Olyannyira, hogy a felmérésben részt vevők 27 százaléka többször is tervez kiruccanást.

Ezen belül is az ausztrálokban bugyog a kirándulási kedv, de a Kanadából, Szaúd-Arábiából és a Fülöp-szigetekről érkező utazók is várhatóan többet költenek majd, mint a világ más részein élők.

Ez a globális felmérés azt mutatja, hogy a nemzetközi utazás visszatért a pandémia előtti szintre és az utazók ismét készen állnak arra, hogy felfedezzék a világot

– mondta Julia Simpson, a WTTC elnöke.

(Borítókép: Nicolas Economou / NurPhoto via Getty Images)

Rovatok