Index Vakbarát Hírportál

Már csak ma használhatók az előző tanévre szóló, matricával ellátott diákigazolványok

2022. november 30., szerda 08:06

Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló, érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok a MÁV–Volán-csoport járatain.

Az előző tanévben, illetve annak második félévében kiadott, érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokat már csak szerdán fogadják el a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatain – közölte a MÁV az MTI-vel.

A közlemény szerint 

december elsejétől már csak a 2022/2023-as tanévre, vagy annak első félévére szóló, érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokkal lehet utazni.

Jelezték, hogy korábban egy hónappal – október 31-e helyett november 30-ig – hosszabbították meg az előző tanéves érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál.

December elsejétől a köznevelésben a 2022/2023-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2022/2023-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal lehet kedvezményesen utazni a MÁVVolán-csoport járatain.

A diákkedvezmények jogosulatlan igénybevétele esetén ugyanúgy pótdíjat kell fizetni, mint jegy nélküli utazáskor – áll a MÁV közleményében.

Rovatok