Index Vakbarát Hírportál

Eladná az állam a magyar sorozatgyilkos dunakeszi házát

2022. november 30., szerda 08:07

A magyar állam értékesítené az egykori sorozatgyilkos, Pándy András dunakeszi házát. Az ingatlan kisebbik részét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő tulajdonolja.

Hosszú évek óta üresen áll az az épület, melyet a sorozatgyilkos vásárolt meg még a kilencvenes években, hogy ezzel is elterelje magáról a figyelmet. Pándy András 1986 és 1989 között 

Belgiumban gyilkolta meg a családtagjait, gyermekeit, feleségét és volt feleségét is, akiknek a testét később savban oldotta fel.

A belga hatóságok először a titokzatos eltűnések miatt kezdtek nyomozni, és Pándy előlük menekülve hazatért Magyarországra, miközben hamis bizonyítékokat szerzett be azért, hogy tisztázza magát.

Pándy András egykori otthona Dunakeszi kertvárosi részén található. A házat az állelkész mostohalánya örökölte meg, de ő a traumák miatt lemondott róla, így állami tulajdonba került. A ház azonban 1997 óta teljesen üres, a kertet pedig benőtte a bozót.

A Blikk úgy értesült, hogy az ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került az állam tulajdonába, és 

az ingatlanrész értékesítését tervezik a jogszabályok betartása mellett.

Az adásvételt azonban megnehezítheti, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott.

Pándy András házának helyén az ötvenes években még disznóólak voltak. A hatvanas években kerítették el, és építették fel az akkori tulajdonosok a házat.

Ha mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, elgondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit

– mondta a lapnak a szomszéd.

1997-ben lánya és bűntársa, Ágnes – akivel vérfertőző kapcsolatot folytatott – Pándy András ellen vallott. Ezután elfogták, börtönbe került, és 2013-ban meghalt Belgiumban, ahol a büntetését töltötte.

Rovatok