Index Vakbarát Hírportál

Több százezer forintot ígért karácsonyra Novák Katalintól egy kamuprofil az interneten

2022. november 30., szerda 07:55

Összesen 200 ezer forintot ígért karácsonyra Novák Katalin köztársasági elnöktől az ő nevét viselő egyik áloldal a Facebookon, melyet a megtévesztő bejegyzés szerint akkor lehet megkapni, ha valaki kedveli az oldalt és hozzá is szól az ominózus poszthoz. Az azóta már nem elérhető oldalon más furcsaságok is voltak.

Novák Katalin köztársasági elnök nevével élnek vissza csalók az interneten, akik egy Eva Novak K nevű Facebook-profilon keresztül azt próbálják elhitetni a gyanútlan emberekkel, hogy az oldal kedveléséért, valamint egy hozzászólásért bárki 200 ezer forintot kaphat az államfőtől karácsonyra – számolt be a PCWorld.

A profilkép azonos azzal, amit Novák Katalin is használ, azonban foglalkozásaként fényképész van feltüntetve. Az oldalt még hétfőn hozták létre. A csalók az alábbi szöveggel próbálkoznak a profilon keresztül:

Mindenki, aki lájkolja oldalunkat és "Boldog Karácsonyt" kommentet ír, 200.000 Ft pénzátutalást és karácsonyi ajándékot kap tőlem! Isten áldjon

– írták az azóta már nem elérhető oldalon, ahol a PCWorld szerint a hozzászólások között többen kívántak boldog karácsonyt.

(Borítókép: Novák Katalin. Fotó: Gombkötő Emma / Index)

Rovatok