Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Lantos Csabát kinevezték, Lázár János feladatköre módosul

2022. december 1., csütörtök 10:06

Miközben több államtitkár is távozik, néhányan újoncként csatlakoztak a kormányhoz. A legújabb, 192 oldalas Magyar Közlöny többek között Lantos Csaba kinevezését és Lázár János feladatkörének módosulását is rögzíti.

Orbán Viktor javaslatára december 1-jei hatállyal energiaügyi miniszterré nevezte ki Lantos Csabát Novák Katalin köztársasági elnök – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből, mely rögzíti, hogy Lázár János feladatköre és így a megnevezése is módosul építési és közlekedési miniszterre.

Novák Katalin szintén a miniszterelnök javaslatára november 30-ai hatállyal felmentette Gazsó Balázs Lászlót, a megszűnt Technológiai és Ipari Minisztérium közigazgatási államtitkárát, a tisztséget december 1-től Czapek Gábor tölti be, immár az Energiaügyi Minisztérium színeiben.

A lemondására való tekintettel megszűnt továbbá György László, Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkárának a megbízatása. 

Kutnyánszky Zsolt Krisztiánt, a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkárát e megbízatása Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára szűnt meg.

December 1-jei hatállyal ugyanakkor több államtitkárt is kineveztek:

December 7-től Fábián Gergely is a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára lesz.

György László már új feladatot is kapott

György László lemondása ellenére sem maradt feladat nélkül, Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki, tevékenységét a miniszterelnök Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter útján irányítja.

A kormánybiztos feladatai az alábbiak lesznek:

(Borítókép: Lantos Csaba 2022. november 24-én. Fotó: Karip Tímea / Index)

Rovatok