Index Vakbarát Hírportál

Új mobiltöltőpontokat helyeztek el a Liszt Ferenc reptéren

2022. december 1., csütörtök 16:21

A Budapest Airport mobileszközök töltésére alkalmas állomásokat telepített a Liszt Ferenc reptér termináljának földi oldalára. A töltőállomásoknak köszönhetően hét és fél százalékkal javult az utasok elégedettségének szintje a 2019-es rekordévhez képest – derül ki a cég felméréséből.

Az üzemeltető tájékoztatása szerint összesen 11 töltőállomást helyeztek el az épület biztonsági ellenőrzés előtti oldalánál. Mindegyik oszlop 6 db. USB-C és 6 darab USB-A, valamint 3 darab európai szabványnak és 1 darab egyesült királyságbeli szabványnak megfelelő csatlakozóval van felszerelve. Emellett 4 indukciós töltőegységgel van még felszerelve. 

Az új állomások mellett továbbra is van lehetőség arra, hogy az utasok az eddig megszokott módon töltsék az elektronikus eszközeiket. Ilyen található például az A oldali utasmólón az összes ülőhelynél illetve az éttermek területén és a bárok pultjainál – írja az Airportal

A negyedévente elvégzett, nemzetközileg elismert ASQ (airport service quality) felmérések eredményei közül a 2021-es év utolsó negyedéve túlteljesítette az összes eddigi értéket – írja a repülőtér üzemeltetőjének közleménye. 

Hiába az idei magas utasszám, még így is kiemelkedő az utasok elégedettségi szintje: az ötös skálán elért eredmény hét és fél százalékkal magasabb, mint a rekordévnek számító 2019-ben volt. A biztonsági személyzet kedvessége és segítőkészsége szempontjából tapasztalható még kiemelkedő eredmény a statisztikák szerint. Emellett a biztonsági ellenőrzések gördülékenységét és a rövid várakozási időt jóra pontozták az utasok. 

Ez a Budapest Airport közelmúltbeli technológiai fejlesztéseire és az időben megkezdett, járvány utáni felkészülésére vezethető vissza

– írja a közlemény, hozzátéve, hogy az eredmény főleg a koronavírus utáni nyár fényében kiemelkedő, mert ez az időszak nagyon próbára tette az összes repülőteret Európában. Budapesten a legforgalmasabb időszakban végzett biztonsági ellenőrzés esetében sem kellett többet várniuk az utasoknak 10-14 percnél – olvasható a közleményben.  

A wifi-szolgáltatás is kimagaslóan magas pontszámot kapott, illetve a már említett töltőállomások. A Liszt Ferenc Repülőtér négy negyedéven át végzett a régió legjobbjaként – zárja az üzemeltető közleménye.

Rovatok