Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a volt cseh köztársasági elnökkel tárgyalt

2022. december 1., csütörtök 12:05

Többek között az ukrajnai háborúról és a szankciós válságról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Václav Klaus volt cseh köztársasági elnök, aki legújabb könyvét is bemutatta a magyar kormányfőnek.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Václav Klaus korábbi cseh köztársasági elnököt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A megbeszélésen az ukrajnai háborúról és az Európa országait sújtó szankciós válságról volt szó, amely gazdasági visszaeséssel és energiahiánnyal fenyeget.

Václav Klaus bemutatta Orbán Viktornak legújabb, Az infláció visszatérése: Az eladósodás síkos útja című könyvét is, amely hamarosan magyar nyelven is megjelenik az MCC Press gondozásában – mondta Havasi Bertalan.

A volt cseh köztársasági elnök legutóbb májusban járt Budapesten a CPAC konferenciáján, és a magyar miniszterelnök udvariassági látogatás keretében fogadta a Karmelita kolostorban. Mint megírtuk, Václav Klaus, aki korábban az egyetlen hiteles európai politikusnak nevezte Orbán Viktort, gratulált a magyar kormányfő választási győzelméhez és ötödik kormányalakításához.

Májusi találkozójukkor megvitatták az európai nemzetállamok, a családok szerepét, az ezeket veszélyeztető tényezőket, a gyermekek megvédésének fontosságát az LMBTQ-propagandától, valamint a föderalisztikus európai törekvéseket is.

Rovatok