Index Vakbarát Hírportál

Hétszáz tanár kezd polgári engedetlenségbe pénteken

2022. december 2., péntek 10:31

Újabb 33 tanár kezd polgári engedetlenségbe december 2-án. Az Újpesti Babits Mihály Gimnázium pedagógusai ezzel vállalnak szolidaritást a jogtalanul elbocsátott kollégáikkal, valamint így tiltakoznak az oktatás jelenlegi helyzete miatt.

Már 71 oktatási intézmény csatlakozott az országos polgári engedetlenséghez, amelyből húsz vidéki. Ezzel csaknem hétszáz, egészen pontosan 697 tanár döntött úgy, hogy nem veszi fel a munkát, miután a Belügyminisztérium szerdán úgy döntött, azonnali hatállyal elbocsát nyolc pedagógust.

Az Újpesti Babits Mihály Gimnázium 33 pedagógusa is csatlakozik a polgári engedetlenséghez – tudatta szerkesztőségünkkel egy szülő pénteken. Az anyuka elmondása szerint az intézmény dolgozói ezzel vállalnak szolidaritást a jogtalanul elbocsátott kollégáikkal szemben, valamint így tiltakoznak az oktatás jelenlegi helyzete miatt.

Büszkén tájékoztatjuk, hogy az Újpesti Babits Mihály Gimnázium 33 pedagógusa 2022. 12. 02-án polgári engedetlenségben vesz részt, ezzel vállal szolidaritást a jogtalanul elbocsátott kollégáikkal, és tiltakozik az oktatás jelenlegi helyzete miatt

– írta olvasónk.

A tiltakozások a következő napokban is folytatódnak, Az Egységes Diák Front a Tanítanék Mozgalommal együtt szombatra, december 3-ára újabb tüntetést szervez a Klebelsberg Központ budapesti épülete elé, továbbá december 8-ára egy ülősztrájkot is meghirdettek. December 9-én pedig az MTVA előtt lesz egy demonstráció.

Rovatok