Index Vakbarát Hírportál

Közvélemény-kutatást indított a BKK, legyen-e változás

2022. december 3., szombat 12:06

A BKK szeretné javítani Nagytétény-Diósd vasútállomás elérhetőségét, valamint célja az utasforgalomhoz igazodó hálózat kialakítása, ezért módosításokat tervez a 33-as buszcsalád járatainak közlekedésében.

A BKK javaslata szerint a 33-as busz Nagytétény, ipartelep helyett Nagytétény-Diósd vasútállomásig közlekedne a Nagytétényi út–Angeli utca–Rakodó utca útvonalon. A vasútállomás mellett új buszvégállomást alakítottak ki, a buszjárat itt fordulna vissza. A Savoya Park jobb elérhetősége érdekében a járat mindkét irányban a Savoya Park érintésével közlekedne. A vonalon szólóbuszok közlekednének a hét minden napján, változatlan követési idő mellett.

A 33-as busz Nagytétény központi részei felől közvetlen vasúti kapcsolatot, valamint az Angeli utca déli szakasza felől közvetlen kerületközponti és belvárosi kapcsolatot biztosítana a javaslatnak köszönhetően. Az Angeli utca déli szakaszán így a korábbinál sűrűbben válna elérhetővé a közösségi közlekedés.

A Budafoki úton utazók kiszolgálására munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban 33A jelzéssel új betétjárat indulna a Móricz Zsigmond körtér és a Galvani utca között. Az új betétjárat a 33-as busz legforgalmasabb szakaszán biztosítja a kényelmes utazást, és átveszi a jelenlegi, rövidebb útvonalú rásegítő járatok szerepét is.

13-as, 113-as, 113A és 133E autóbusz

A 13-as és a 113-as busz a BKK javaslata szerint a Diósd és Angeli utca/Nagytétényi út közötti szakaszon mindkét irányban betérne Nagytétény-Diósd vasútállomáshoz, így Diósd és a Nagytétényi út felől biztosítva a vasútállomás közvetlen elérését. A járatok a Budatétény vasútállomás (Campona) és Angeli utca/Nagytétényi út közötti szakaszon ugyanakkor nem érintenék közvetlenül a vasútállomást, hanem a jelenlegi közlekedési rend szerint, az Angeli utcán egyenesen haladnának végig.

A 13-as és a 113-as busz tehát a Minta utca–Bartók Béla út–Barackos út–Angeli utca–Angeli utca/Nagytétényi út–Angeli utca–Nagytétény-Diósd vasútállomás–Angeli utca–Diósd útvonalon közlekedne. A járatok követési ideje és üzemideje nem változna, menetrendje azonban a vasúti hangolás miatt módosulna.

A 113A jelzésű autóbusz útvonala lerövidülne: a buszok az Angeli utca/Nagytétényi út helyett csak Nagytétény-Diósd vasútállomásig közlekednének. A Nagytétény-Diósd vasútállomás és az Angeli utca/Nagytétényi út között az egész nap lényegesen sűrűbben közlekedő 33-as busszal és a Nagytétény-Diósd vasútállomáshoz betérő 13-as és 113-as járattal lehet utazni.

A 133E buszjárat pedig meghosszabbított útvonalon, Újpalota felől Nagytétény, Erdélyi utca helyett – a 33-as busz útvonalán – egészen Nagytétény, ipartelepig közlekedne.

A BKK honlapján egy kérdőív érhető el, amelynek kitöltésével véleményezni lehet a változtatási javaslatokat.

Rovatok