Index Vakbarát Hírportál

Lebetonozta az aszfaltot az M0-son a sofőr, mégis elhajtott

2022. december 3., szombat 11:08

Nemrég az M0-s autóút északi szektorán a 11-es főút felé egy négytengelyes teherautó platójának lenyílt az oldalfala és nagy mennyiségű földnedves beton került a burkolatra. A teherautó sofőrje ezt követően megállás nélkül folytatta útját.

Kinyílt az oldalfala a négytengelyes teherautónak és beton szóródott az útra, de a sofőr zavartalanul továbbhajtott.

A Magyar Közút dunakeszi mérnökségének szakemberei azonnal a helyszínre indultak, a rendőrséggel közösen lezárták a belső és a középső sávot, hogy a balesetveszélyt elhárítsák és megtakarítsák az utat a kiszóródott anyagtól az M0-s autóút háromszáz méteres szakaszán.

Összesen négy órát vett igénybe a betonmentesítés és mivel a reggeli csúcsforgalomban történt az eset, ezért a takarítási munkák idején jelentős torlódás is kialakult.

„A hasonló esetek elkerülése érdekében fontos, hogy minden esetben győződjünk meg róla, hogy a rakományunkat, vontatmányunkat megfelelően rögzítették/rögzítettük” – figyelmeztet a Magyar Közút.

Az állami tulajdonú Magyar Közút Nonprofit Zrt. nemrég átvette a Business Superbrands díjat. A társaság Magyarországon elsőként vezette be, hogy a gyorsforgalmi utakon található forgalomfigyelő kameráin keresztül valós helyzeteket részletesen bemutatva edukálja és segítse az autós, motoros, kamionos társadalmat, hogy csökkenthetők legyenek a közlekedési balesetek az országos utakon. 

Rovatok