Index Vakbarát Hírportál

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány állami tulajdonba vegye a szakrendelőket

2022. december 4., vasárnap 13:11

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató Gergely (DK), Kőbánya-Kispest országgyűlési képviselője vasárnap.

A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.

Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de „nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket” – közölte a politikus.

Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő évben végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását.

A politikus úgy fogalmazott, „láttuk, az iskolák esetében mit jelent az államosítás”, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket. „Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is” – mondta a képviselő.

A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjtenek, tiltakoznak, küzdenek, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége „az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon” – hangsúlyozta a frakcióvezető-helyettes.

Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta.

Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.

Rovatok