Index Vakbarát Hírportál

Álhírek terjednek az üzemanyagárstopról, beindult a pánik

2022. december 4., vasárnap 05:38

Péntek este privát üzenetekben kezdett el terjedni az az álhír, miszerint a kormány már éjfélkor feloldja az üzemanyagok árstopját. Az emberek emiatt megrohamozták a kutakat.

Nem világos, hogy miként kezdett el terjedni az álhír. Bár az utóbbi napokban voltak olyan megszólalások, amelyek az árstop lehetséges kivezetéséről vagy a kivezetésének szükségességéről szóltak, azt senki sem mondta, hogy erre már most sor kerülhet.

Ennek ellenére a híresztelés terjedni kezdett, és emiatt hosszú sorok alakultak ki péntek este a benzinkutakon. Voltak helyek, ahol elfogyott az árstopos üzemanyag, és csak a prémium termékek voltak elérhetőek.

Jelen állás szerint az árstop december 31-éig még mindenképp érvényben marad. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor a legutóbbi kormányinfón arról beszélt, hogy vannak aggasztó hírek, és csak akkor tudják fenntartani az árstopot, ha a Mol garantálni tudja, hogy az ország ellátása biztonságban van. 

Minderről a Mol az RTL híradó kérdésére azt mondta: a tankerautóik folyamatosan úton vannak, minden kollégájuk az ország ellátásán dolgozik, és minden logisztikai eszközüket bevetik. 

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok