Index Vakbarát Hírportál

Tankok zavarhatják meg a lakók nyugalmát Magyarország több pontján

2022. december 5., hétfő 17:01

A Magyar Honvédség (MH) 25. Klapka György Lövészdandárja Leopard 2A4HU vezetési gyakorlatot tart december 5–8. között a szomódi „B” gyakorlótéren – közölték a magyar fegyveres erők az MH közösségi oldalán.

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár Leopard 2A4HU vezetési gyakorlatot tart december 5–8. között a szomódi „B” gyakorlótéren, ezért megnövekedett katonai járműforgalomra lehet számítani, amiért a lakosság türelmét és megértését kéri a Magyar Honvédség a honlapján.

Ezeken a helyszíneken mozgolódnak a Leopárdok

A harcjárművek átcsoportosítása során megnövekedett katonai járműforgalom várható az alábbi időpontokban és menetvonalon:

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

Mint arról beszámoltunk, újra felszállnak a magyar Gripenek, mivel Szlovákia légterének védelmét láthatják el a közeljövőben. Az oroszok miatt többször is riasztani kellett a magyar Gripeneket, erről ide kattintva bővebben olvashat. 

A szomszédos ukrajnai háború Magyarországot és a NATO keleti országait az utóbbi időben arra késztette, hogy gyorsítson a haderőfejlesztésein, sőt ez lett a szövetség elsődleges prioritása. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter korábban azt mondta, hogy Magyarország a GDP két százalékát fordítja védelmi kiadásokra.

Rovatok