Index Vakbarát Hírportál

Hekkert alkalmazna az adóhivatal

2022. december 5., hétfő 09:29

A NAV online álláshirdetés útján szeretné megtalálni a legmegfelelőbb kiberbizonsági szakembert, a pályázatra már csak pár napig lehet jelentkezni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett hirdetésben keres magyar állampolgárságú, büntetlen előéletű megfelelő képzettséggel rendelkező informatikai szakreferenst – írja a Magyar Nemzet.

Az etikus hekker elsődleges feladata megtalálni az adóhivatal rendszerének gyenge pontját, feltárni és megelőzni a rosszindulatú kibertámadásokat. A legígéretesebb pályázóknak át kell esniük a nemzetbiztonsági átvilágításon, amit a NAV információs rendszereinek tesztelése, a hibák kimutatása és javítása követ. Az álláshirdetésre december 9-ig lehet jelentkezni. 

A magyar adóhivatal fejlett digitális ellenőrzési, nyilvántartási rendszereket alakított ki, emiatt a NAV adatvagyona ma már összesen mintegy 11 petabyte-nyi, annyi, mint kétszázötven évnyi, HD minőségű film. Adatainkat, informatikai rendszereinket védenünk kell, és fel kell készülnünk minden elképzelhető forgatókönyvre

– fogalmazott a lapnak Kis Péter András a NAV szóvivője. Hozzátette: az etikus hekker alkalmazása a meglévő kibervédelmi megoldások mellett új eszköz lesz az adóhivatal számára.

Rovatok