Index Vakbarát Hírportál

A bíróság döntött: Kósa Lajos megsértette a csengeri örökösnő jó hírnevét

2022. december 6., kedd 17:26

Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselője megsértette a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Mária jó hírnévhez való jogát, amikor azt állította: csalásért el volt ítélve. Az ítélet nem jogerős – tudta meg a Blikk.

A nagy összegű csalással vádolt asszony személyiségi jogai megsértése miatt fordult bírósághoz tavaly, a kereset benyújtásakor sérelemdíjat és bocsánatkérést követelt Kósa Lajostól. A Debreceni Törvényszék most első fokon P. Máriának adott igazat – értesült a bulvárlap.

A nő ügyvédje elárulta: okirattal tudták igazolni, hogy P. Mária soha nem volt csalásért elítélve, ezért arra kérte a törvényszéket, állapítsa meg, hogy Kósa Lajos megsértette védence jó hírnevéhez és becsületéhez fűződő jogait.

„Fellebbezni fogunk, mert álláspontunk szerint ha egy közjogi méltóság ország-világ és a sajtó előtt tesz ilyen kijelentéseket, az okot ad arra, hogy sérelemdíjat fizessen, továbbá bocsánatot is kérjen” – tette hozzá az ügyvéd, akit a Blikknek sikerült megszólaltatnia.

Aki esetleg nem ismeri az ügyet, itt egy kis összefoglaló: P. Máriát azzal vádolják, hogy 780 millió forintot csalt ki mesés öröksége ígéretével hiszékeny emberekből. Az asszony azt állította, 1300 milliárd forintot örökölt Németországban elhunyt édesapjától, de a pénzhez nem tud hozzájutni. A vádlott szerint Kósa Lajos ajánlotta fel neki, hogy segít megszerezni a vagyont.

A perről és az ügyről korábban az Indexen is beszámoltunk több cikkben.

Rovatok