Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárdnak elege lett a csepeli Fideszből

2022. december 6., kedd 08:28

Németh Szilárd előzetes tájékoztatás nélkül feloszlatta a csepeli Fidesz alapszervezetét, így sem neki, sem a helyi polgármesternek nincs a Fideszben párttagsága.

Feloszlatta a csepeli Fidesz alapszervezetét Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a párt alelnöke, illetve a csepeli választókerület elnöke – írja a 24.hu.

A lépésről Németh Szilárd előzetesen nem tájékoztatta a helyi párttagságot, a novemberi elején meghozott döntésnek a csepeli Fidesz közösségi oldalán sincs nyoma, és az érintettek is csak múlt héten kapták meg postai úton a hivatalos értesítést.

A Fidesz alapszabálya szerint az alapszervezet megszüntetéséről az országos választmány elnökségének kell kimondani a végső szót, amelyet Kövér László vezet. A testület döntését követően azonban most sem Németh Szilárd, sem a csepeli polgármester, Borbély Lénárd nem tagja a Fidesznek.

Ahhoz, hogy újra megkapják a tagsági igazolványukat, külön kérniük kell a felvételüket Földesi Gyula regionális pártigazgatónál. A lap szerint ez a csepeli városvezetőnek nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz, ugyanis az önkormányzat Fidesz-frakciójának többsége sem engedelmeskedik már neki, sőt úgy tűnik, kifejezetten a megbuktatására játszik.

(Borítókép: Németh Szilárd. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok