Index Vakbarát Hírportál

Élettársa bántalmazása miatt tíz év börtönre ítéltek egy pécsi férfit

2022. december 6., kedd 18:57

Jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla kedden azt a somogyi férfit, aki élettársát éveken át bántalmazta, és szexuális cselekmények végzésére kényszerítette annak nevelt lányát.

A vádlott egy somogyi településen élt élettársával és annak lányával. A férfi az élettársát 2010-től 2020 decemberéig rendszeresen, esetenként sérüléseket okozva bántalmazta, a nő kiskorú lányát pedig 2018 októberétől 2021 januárjáig erőszakkal, illetve bántalmazással többször arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményeket végezzen.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat idén nyáron folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, kapcsolati erőszak, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért tizenkét év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az MTI szerint a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett, míg az ügyészség az ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletével a vádlott büntetését 10 év fegyházbüntetésre enyhítette.

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok