Index Vakbarát Hírportál

Nincs több mese, kiderült, mi érdekli leginkább a magyarokat

2022. december 7., szerda 13:23

Idén is nyilvánosságra hozta a Google Keresés az évet bemutató keresési trendek listáit. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

A Google Kereső idén 25. alkalommal tette közzé a leggyakoribb keresések listáit. Az évet bemutató keresési trendek listái bemutatják, mi érdekelte leginkább a felhasználókat az elmúlt egy évben Magyarországon és az egész világon.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, hogy keresője szerint milyen pillanatokra, emberekre és helyekre kerestek rá leggyakrabban az emberek, bemutatva ezzel az adott időszak legnépszerűbb témáit és a legfontosabb változásokat az előző évi trendekhez képest. A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is megtekinthetők.

Ez érdekelt minket a leginkább

A 2022-es év összesített magyar Google-listáját az orosz–ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben, a felhasználók a legfontosabb történések figyelemmel kísérése mellett az érintett helyszínekről és személyekről is informálódni akartak. De dobogós helyezést értek el az idei év fontos magyar eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is.

Emberek közül 

Azok közül pedig, akik már nincsenek közöttünk,

A celebek vitték a pálmát

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között magyar és nemzetközi találatok is szerepeltek. A tévéműsorok közül

A filmeknél

A legnépszerűbb sorozat pedig 

Népszerű volt a labdarúgás is

Legnépszerűbb sporteseménynek a 2022-es

A közkedvelt elektronikai eszközök harcát pedig egyértelműen az iPhone termékek nyerték, míg az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, franciasaláta és tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.

(Borítókép: Onur Dogman / SOPA Images / LightRocket / Getty Images)

Rovatok