Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP feljelenti Matolcsy Györgyöt

2022. december 7., szerda 12:04

Az MSZP feljelenti a Magyar Nemzeti Bank elnökét a forint árfolyamának romlása miatt – közölte a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.

Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa – emlékeztetett Komjáthi Imre.

A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn

– fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt. Közölte: bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatt, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik – írja az MTI.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása – emlékeztetett a szocialista politikus.

(Borítókép: Matolcsy György 2022. szeptember 22-én. Fotó: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok