Index Vakbarát Hírportál

A havas eső csak a kezdet, szélvihar és hófúvás jön

2022. december 8., csütörtök 06:39

Csütörtökön többnyire felhős időre kell számítani, elszórtan gyenge eső, havas eső is előfordulhat. Napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani. Pénteken már több helyen havazás várható, majd hétvégétől megérkezhet az igazi tél.

Csütörtökön délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, legtovább északkeleten láthatjuk majd a napot. Délen sokfelé, másutt elszórtan gyenge eső, esetleg havas eső már kialakulhat, a magasabb tájakon átmenetileg kisebb havazás sem kizárt. Nem lesz jelentős a légmozgás – írja az Időkép.

Hajnalban mínusz 6 és plusz 2, napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani.

Péntektől mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, több hullámban kiadós csapadék, havazás várható. A hétvége kifejezetten eseménydús lesz, ugyanis északnyugat felől 10-15 fokkal hidegebb levegő tör be, nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, szélvihar és hófúvás borzolja majd a kedélyeket. De a légnyomásban bekövetkező változás is komoly fejfájást fog okozni.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint csütörtökön sem várható még fronthatás, de a hideg, fagyos, többfelé ködös reggeli órákban újra felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, amelyek napközben is fennállhatnak.

Az érzékenyebbek enyhe fejfájást, vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. A tartósan felhős tájakon lehangoltság, levertség, rossz közérzet alakulhat ki. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

(Borítókép:  Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok