Index Vakbarát Hírportál

Robbantással fenyegetőzött egy nő a szegedi bíróságon

2022. december 9., péntek 11:05

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozására minden bizonnyal letartóztatják azt a nőt, aki 2022. december 7-én robbantással fenyegetőzött a Szegedi Törvényszéken.

Saághy Flóra, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője közölte, hogy a megalapozott gyanú szerint a nő szerdán fél 11 körül sétált be a város központjában álló igazságügyi épületbe. Ezután a portáról felhívta a rendőr-főkapitányság ügyeletét, és a hívását fogadó ügyeletessel közölte, hogy jelenleg a bíróságon van, és fel fogja azt robbantani.

A hívás után a rendőrség azonnal kiürítette, majd átvizsgálta az épületet, de robbanóanyagot végül nem találtak a tűzszerészek. A vaklárma felzaklatta az épületben dolgozókat, ezért elmondható, hogy a valótlan bejelentés súlyosan megzavarta a köznyugalmat, írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A hívást követően az elkövető ismeretlen helyre távozott, de csütörtökön a nyomozók ráakadtak a nyomára. A közveszéllyel fenyegetés bűntettének minősített esete miatt indult büntetőeljárásban a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta, olvasható az ügyészség közleményében.

Rovatok