Index Vakbarát Hírportál

Vasárnaptól megváltozik a MÁV-START, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járatainak a menetrendje

2022. december 9., péntek 16:12

Vasárnaptól lép életbe a MÁV-VOLÁN-csoport új menetrendje. Annak érdekében, hogy a gazdaságfejlesztési célokhoz és a társadalmi igényekhez igazíthassák a vonatok közlekedését, az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen folyamatosan felülvizsgálja a MÁV-START menetrendjét.

A MÁV-Volán-csoport közleménye szerint Gödöllő, Aszód, Bag és Tura térségében nem lépnek életbe a Volánbusznál előzetesen meghirdetett változások. A közösségi közlekedés versenyképességének egyéni közlekedéssel szembeni javítása érdekében az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá, szerethetőbbé a vonattal, busszal utazást.

Az idei menetrendváltás az észak-pesti elővárosi térségben élők utazását könnyíti meg a leginkább, melyet a hatvani vonal felújítása, valamint a Kőbánya felső állomás és a Keleti pályaudvar között megépített harmadik vágány tesz lehetővé:

Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan, vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Módosul a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jönnek létre. A Veszprém–Ajka és a Dombóvár–Gyékényes vonal esetében pedig a helyközi autóbuszos közlekedés szerepe erősödik – olvasható a közleményben.

Az előzetesen közzétett menetrenddel ellentétben azonban az Etyek és Biatorbágy vasútállomás között meghirdetett új 766-os autóbuszok nem indulnak el december 11-étől, az új járatok forgalomba állítására később kerül sor.

Rovatok