Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy két hónapos kislány egy gyermekvédelmi központban

2022. december 9., péntek 19:27

December 7-én, szerdán életét vesztette egy két hónapos csecsemő a veszprémi Tüzér utcai gyermekvédelmi központban.

A Szociális és Gyerekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei igazgatója a hírzárlatra hivatkozva nem nyilatkozott a veol.hu-nak.

Az egyik közeli intézmény alkalmazottja, Péterné Cernák Tímea azt mondta a lap kérdésére, hogy délután fél kettő körül hatalmas volt a felfordulás: egymás után érkezett a mentő, a mentőautó, az esetkocsi, az újszülöttmentő, aztán a mentőhelikopter is. A zavartalan mentés érdekében mindkét irányba visszafordították a forgalmat.

Borzalmas volt a várakozás, a mentősök különféle eszközöket, gépeket is hoztak, úgy siettek be az épületbe, aztán megtudtuk, több mint egy órán át küzdöttek a gyermek életéért. Amikor mondták, hogy meghalt a két hónapos kislány, mindenki sírt

– mesélte a fiatal nő, akit a többiekkel együtt nagyon megviselt az eset. Az intézmény egy másik dolgozója, Peidl József elmondása szerint épp a műhelyben volt, amikor meghallotta közeledni a mentőhelikopter. Az udvarra kisietvén mutatta meg a mentősöknek, hogy merre kell menniük. A csecsemő haláláról csak másnap értesült.

A helyszínre riasztott mentőegységek egy újraélesztésben vettek részt, amely sajnos a hosszas kísérlet ellenére sikertelenül zárult – közölte az Országos Mentőszolgálat a lappal a tragédia napján.

Rovatok