Index Vakbarát Hírportál

Elöntötte a víz Debrecent

2022. december 11., vasárnap 16:50

Debrecenben udvarokat, pincéket öntött el a víz, a buszoknak is terelt útvonalon kellett közlekedniük.

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki, pincék teltek meg vízzel – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel az MTI-vel.

Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt az árok vízzel, amelyet szivattyúval távolítanak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

Egyhavi mennyiségnek megfelelő csapadék

Debrecenben egy nap alatt egyhavi mennyiségnek megfelelő csapadék hullott, a Lőtér utcán udvarokat, pincéket öntött el a víz, itt vasárnap több órán át szivattyúztak, de a tűzoltóknak a város más pontjaira is ki kellett vonulniuk – olvasható a Dehir.hu-n.

A lap arról is beszámolt, hogy a Köztemetőnél, a Benczúr Gyula utcán 30 centiméteres víz állt az úton vasárnap, ezért a trolik és buszok egy ideig elkerülték ezt az útszakaszt.

Kérdésükre Gábor Zsombor városüzemeltetési osztályvezető elmondta, miután a debreceni önkormányzat tudomására jutott a probléma, rögtön kapcsolatba léptek a külsős vállalkozóval, hogy segítsen. Az Ady Endre és a Benczúr Gyula utca csatlakozásánál körülbelül 200 köbméter vizet kellett eltávolítani.

A Debreceni Közlekedési Zrt. 15.37-kor már azt közölte Facebook-oldalán, hogy „a DKV Zrt. tájékoztatja utasait, hogy a nagymértékű esővíz okozta forgalmi akadály megszűnt a Köztemető előtti szakaszon, a 3-as, 5-ös trolibuszok, valamint a 22, 22Y, 24, 24Y-os autóbuszjáratok a teljes útvonalon közlekednek a továbbiakban.

Az ország más pontjain havazott, erről itt írtunk bővebben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras.

(Borítókép: Egy jármű halad az összegyűlt csapadékvízben a Benczúr Gyula utcán Debrecenben 2022. december 11-én. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Rovatok