Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Egyszerűen nincs elég szavazónk

2022. december 11., vasárnap 14:43

Hadházy Ákos elmondta, hogy mi hiányzott az ellenzéki oldalon, és azt is, hogy mi volt káros.

A független országgyűlési képviselő úgy látja, minden ellenkező állítással szemben az ellenzék problémái nem technikai jellegűek, hanem politikaiak:

Egyszerűen nincs elég szavazónk, mert az összefogásról folytatott állandó viták közben elmaradt egyrészt a propaganda ellen és a valódi választásokért megvívott harc, másrészt a valódi megújulás. Ezek hiányában attól, hogy politikusok átülnek innen oda, egyetlen pluszszavazata nem lesz az ellenzéknek, csak a Fidesz rendel egy kávét.

Hadházy Ákos szerint az is káros volt, amikor az ellenzéki pártok összefogásról beszéltek, miközben a háttérben versenyeztek egymással. A politikus szerint ennél csak az a rosszabb, „ha nyíltan nyírják egymást valódi ellenállás és valódi megújulás helyett”.

Az elmúlt időszakban több közvélemény-kutató intézet friss adatokat publikált. Valamennyi felmérés azt mutatja, hogy a kormánypártok előnye továbbra is egyértelmű, és az ellenzéki oldalon jelenleg a Demokratikus Koalíció rendelkezik a legmagasabb támogatottsággal.

Rovatok